Методът на биорезонансна диагностика  се основава на взаимодействието между честотно-вълновите процесите в организма (човешкото електромагнитно поле) и честотно-вълновите процеси на изследвания обект. Това може да бъде бактерия, паразит, алерген, вирус, клетка и други микроорганизми. Вълновите свойства на тестовия обект се генерират от диагностичното устройство и реакцията на тялото на пациента се записва от компютър.

По този начин същността на БРД е записването на промени в показателите за електропроводимостта на биологично активна точка върху ставичките на ръката на пациента. Винаги се използва една възпроизводима на електроимпулси точка.

 

Всички процеси, на които се основава жизнедеятелността на даден организъм, са химически. Но те се контролират от електромагнитни колебания, които регулират химичните процеси. Колебанията могат да бъдат измерени и използвани за диагностика и лечение. Всяко състояние на клетките и тъканите в човешките органи, всяка бактерия, вирус, гъбички и т.н., отговаря стриктно на своя спектър от електромагнитни трептения. Честотният диапазон от електро-магнитни колебания, излъчван от здрав човек, варира от 1520-9460 кХц, а патогенните микроорганизми (плесенни гъби, вируси, бактерии, акари, червеи) са с диапазон 77-900 килохерца.

Причината се открива дори при липса на обостряне на заболяването

 

Изпращайки определени колебания от диагностичния апарат през биологично активната точка на измерване, в тялото може да се намерят подобни колебания, и да се получи резонанс. Ако лекарят по време на изследването открие честота, това означава, че тя присъства в тялото на пациента. Следователно, можете да идентифицирате инфекцията, дори и да не дава активно заболяване. Можете да идентифицирате всеки патологичен процес, дори ако по време на проучването няма клинични прояви (предклинична диагноза). Фиксирайки причинителя, е възможно да се проследи в кой орган е и какъв процес се формира.

 

Категории: Статии

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предишна публикация:
Хронични вирусни инфекции

ХРОНИЧНИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ   Най-голямата група вируси, причинители на хронични инфекции е групата от семейство Herpesviridae (Херпес вируси). Херпесът е...

Затвори