Ключът към успешното премахване на болестта е ранната диагностика и ефективното лечение. Поставяне на диагнозата се осъществява по различни начини – класически и/или алтернативни. Класическите методи са познати и разбираеми: лабораторни тестове, ултразвук и рентгенова диагностика, ендоскопски процедури… Всеки от нас е давал кръв  или му е правено ехографско изследване. Нетрадиционните диагностични методи  са наследство от древната медицина или са плод на  съвременните технологии.

БИОРЕЗОНАНСНА ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ

Биорезонансната диагностика на организма е съчетание  на древната медицина със съвременните технологии. Неинванзивен метод за диагностициране, без вземане на кръвни проби и е абсолютно безопасен за пациента. Не са необходими допълнителни тестове и ходене по многобройните кабинети на поликлиниките.

Биорезонансната диагностика се отнася към новите информационни технологии, базирани на най-новите постижения в областта на физическите и биологически науки. С нейна помощ в една сесия може да се определят причините за заболяването на човека, да се постави диагноза, да идентифицирате всички нарушения, които са все още в предклиничен стадии. Едно от основните предимства на диагностиката е, че позволява да се регистрират не само явни нарушения, но и най-малките отклонения от установената норма. Друго съществено предимство на метода е, че той може бързо и точно да открива чужди микро и макроорганизми, които могат да причинят сериозни заболявания.

В интернет може да намерите много положителни и отрицателни мнения за биорезонансното изследване, но повечето от мненията се основават на личен опит на лекари и пациенти, които не могат да бъдат проверени и не са специалисти в областта.  Тук ще се опитаме да разкрием същността на метода и неговите предимства.

СЪЩНОСТ НА МЕТОДА НА БИОРЕЗОНАНСНАТА ДИАГНОСТИКА

Принципа на метода на биорезонансната диагностика не е трудно обясним. Всички живи организми имат свое собствено електрическо поле, т.е. те излъчват електромагнитни вълни. Паразитите, гъбите, вирусите, бактериите имат собствена чистота. Всеки вътрешен орган излъчва характерни само за него електромагнитни колебания. Устройство с помощта на софтуер улавя тези колебания, сравнява ги със съществуваща база данни и ги анализира. Наличието на резонанс между пусканите от апарата електромагнитни вълни и излъчваните от тялото, показва за определени нарушения или наличието на различни микроорганизми и патогени.

ВЪЗМОЖНОСТИ НА БИОРЕЗОНАНСНАТА ДИАГНОСТИКА
 • Какви заболявания имате и на какъв етап са;
 • Всички патогени (патогенни бактерии, вируси, гъби, паразити), тяхното локализиране в органите и степента на инфекция;
 • Степен на интоксикация на организма с вредни вещества;
 • Нивото на имунитета и какво го потиска;
 • Състояние на ендокринна и лимфна система;
 • Разкрива се характера на болестта и нейният етап;
 • Идентифицират се тумори и кисти в органите;
 • Откриване на алергени;
 • Недостиг на витамини и микроелементи;
 • Натоварване с тежки метали;
 • Киселинно-алкално равновесие;
 • Онкогенезата се открива на най-ранния етап – 2-3 години преди появата на онкомаркерите.
ПРЕДИМСТВА НА БИОРЕЗОНАНСНАТА ДИАГНОСТИКА
 • Тя е безопасна- процедурата е абсолютно безобидна (включително и за деца), не предизвиква болка или дискомфорт.
 • Открива всички патогени (патогенни бактерии, гъбички, вируси, хелминти) местоположението и степента на инфекция.
 • Резултата от изследването, което получавате на място, определя състоянието на органите, системите и отделните клетки.
 • Удобство- преди прегледа не се изисква някаква стриктна предварителна подготовка.
 • Няма странични ефекти.

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ПО ВРЕМЕ НА БИОРЕЗОНАНСНАТА ДИАГНОСТИКА

За изследването се използват компютърни диагностични устройства със специални сензори. Чрез сензор в биологично активните точки на пръстите на човек се подава магнитен импулс с честота на определен патоген (този, които се проверява). Тук действа закона на резонанса, от където и идва името на метода. Ако този патоген е в човешкото тяло, интензивността на магнитното поле в акупунктурните точки става много по-голяма. Устройството изчислява получената информация и прави диагноза.

Поради тази проста, на пръв поглед технология, на пазара има много фалшиви устройства, които имитират работата на екрана и дават абсолютно случайни данни.

БИОРЕЗОНАНСНА ТЕРАПИЯ
 • Позволява да се намали или напълно да елиминира употребата на фармацевтични продукти;
 • Перфектно комбиниран със всички други методи на класическата и алтернативна медицина;
 • Е особено ефикасен в случаите, когато постигането на терапевтичен успех по традиционни методи е невъзможно или изисква значително време или разходи.

Според президента на световната медицинска асоциация д-р Сесил Б. Уилсън, въвеждането на биорезонансната терапия в медицината може да бъде сравнено е откриването на Новия свят.

Познавайки честотата на паразитите, вирусите, гъбите, бактериите, устройството ги облъчва с честотни колебания, които засягат собствените им ритми и потискат нормалната им метаболитна дейност. С други думи, терапевтичния апарат провежда лечение с електромагнитни трептения с честотата на микроорганизма, което води до резонанс със собствената им честота. Този резонанс увеличава трептенията на микроорганизмите до несъвместими за техния живот нива. Защитните функции на патогените отслабват и те умират.

Повечето заболявания са тясно свързани с наличието в организма на паразитни, бактериални и вирусни агенти, както инфекциозни, така и живеещи в различни органи в състояние на симбиоза с тъканните структури на този орган.

Според СЗО 4,3 милиарда души са заразени с основните четиринадесет паразитни инфекции на Земята. Според клиницистите повечето хора по света са носители на скрита инфекция.

Латентната паразитна инфекция не се проявява ясно и следователно остава извън зрението на терапевта или инфекциозния специалист. Същността на този подход е разкрита в произведенията на известния учен и клиник Хулда Регър Кларк.

Основните моменти от работата й са потвърдени от клиничния опит, натрупан в САЩ и Германия, включително с участието на независими експерти от Германия като М. Киймер, А. А. Баклейан и др.