Кърлеж лаймска болест

Как се лекува лаймска болест?

Отново е лято, сезонът на отпуските, но и сезонът на бума на кърлежово-предаваните инфекции. Особено опасна е ЛАЙМСКАТА БОЛЕСТ. Тя се причинява от Борелия. Борелията е бактерия от семейството на спирохетите. Наричана е още ВЕЛИКИЯТ ИМИТАТОР, тъй като е в състояние да имитира различни заболявания, както и да е причини за много страдания с т.н. неизвестен причинител: кардиомиопатия, перикардит и миокардит (възпаление на сърдечния мускул и неговата обвивка),  AV блок и други нарушения на проводимостта на сърцето.

Борелиите са опасни и за плода при бременност. Те могат да проникнат през плацентата, да предизвикат аборт, забавяне на растежа, сърдечни аномалии, хидроцефалии, слепота, токсикоза на бременността и т.н.

Борелиозата може да имитира MS (множествена склероза), миелопатии, полиневропатия, мозъчен тумор, енцефалит, неврит, мания, депресия, шизофрения, анорексия, деменция…

Не само кърлежите могат да ни заразят с Борелия. Може да се случи след ухапване от комари, бълхи, оси, мухи, паякообразни кърлежи,  при преливане на кръв и чрез секс. Трансплацентарно към плода, чрез храна, слюнка (целувка), замърсени прибори и телефони. Повече можете да научите тук.

ОСНОВЕН ПРЕНОСИТЕЛ НА ЛАЙМСКАТА БОЛЕСТ Е КЪРЛЕЖЪТ

При ухапване от кърлеж има опасност и от придружаващи инфекции, т.нар. Ко-инфекции – бабезия, херпесни вируси – цитомегаловирус, ебщайн-бар вирус, вирус на Борн, корона вируси, микоплазми, орални бактерии (хроничен тонзилит), ламблия, амеба и др.

При ухапване от кърлеж, винаги трябва да се потърси лекарска помощ. Добре е да се направи кръвен тест за наличието на Борелия. Вероятността теста да е отрицателен е голяма независимо, че сме носители на заразата.

Причините за фалшиво отрицателен тест за Лаймска болест са:

а. Антитела срещу VV (Borrelia burgdorferi) са налични, но лабораторията не може да ги открие.

б. Антителата срещу Bv (Borrelia burgdorferi) може да не присъстват при пациенти, които страдат от Лаймска болест в количеството, необходимо за откриването им.

Причините за това са следните:

  1. Пациентът приема антибиотици или наскоро е завършил антибиотичен курс. Поради антибактериалния ефект на антибиотика, производството на антитела може да намалее.
  2. Пациентът приема или е завършил курс с противовъзпалителни стероидни или  противоракови лекарства.
  3. Антителата на пациента могат да бъдат свързани с бактерията (реакция антиген-антитяло) и следователно „свободни антитела“ за анализ не са налични.
  4. Пациентът може да бъде имуносупресиран по редица други причини, а имунната система не реагира на наличието на бактерии.
  5. Бактерията променя своя външен вид (антигенна промяна), като по този начин ограничава нейното разпознаване от имунната система на пациента.
  6. Имунната система на пациента все още не е изградила антитела, т.е. кръвният тест се взема твърде рано след ухапване от кърлеж. Изработването на антитела се осъществява в периода от 2-6 седмици.
  7. Пациентът реагира на бактерията на Лайм, но по време на анализа няма достатъчно  антитела за тълкуване на анализа като положителен.

ЛЕЧЕНИЕТО ПРИ ЗАРЯЗАВАНЕ С БОРЕЛИЯ

е класическо – антибиотици, главно доксициклин, с временен и нестабилен ефект в дългосрочен план. Антибиотика се приема продължително време (3-6 месеца). Страничните ефекти са много – гадене, болки в стомаха, дисбактериоза, чернодробна токсичност и др.

Чрез биорезонансната терапия  успеваемостта в унищожаване на Борелията е изключително висока. Терапевтичният апарат провежда лечение с електромагнитни трептения с честотата на Борелията, което води до резонанс със собствената и честота. Този резонанс увеличава трептенията на бактерията до несъвместими за  живота и нива. Те умират.

Съвместно с лечението е добре да се извършва детоксикация на лимфа и детоксикаци на тежки метали, което може да стане и с биорезонансни програми.

Приемат се имуностимолатори за повишаване на имунитета хранителни добавки за подобряване на електролитното равновесие и рН.

Категории: Статии

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *